Yeej 42tummare=D

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Konserten var riktigt bra. Det började med att jag kom hem tidigt från jobbet. Fort till systemet för att köpa massa öl. Drack tyvärr inte så mycket som jag ville men jag var så jävla sjuk. Men några slank ner i alla fall.
  Senare på eftermiddagen kom några polare hem till mig och vi satt och drack lite. Senare på kvällen drog vi oss till en pub och satt och snackade lite där innan vi skulle på konserten. Men innan puben skulle min kusin dra i sig en cube så han öppnade flaskan och sa att den dricker jag på 4 sekunder(Han ljög det tog nog 5-6sekunder). Och då skulle en kille också öppna en. "Men jag dricker också fort". My ass. Så min kusin ställer ju självklart upp och sveper mer än hälften av den. Plus att någon har en öl som han självklart ska dra i sig också. Allt det på typ 2 minuter. "Man ställer ju upp för polarna" sa han och rapade.
  Efter puben drar vi mot Södra Teatern där konserten ska vara. Vad får man se när man kommer dit? Jo Streetlight Manifesto har ställt in. Blev riktigt besviken för jag hade sett fram emot att se dom också.
Vi ställer oss i kön och kommer tillslut in. Direkt till baren tycker vi och missar det förbandet som var där istället.
Men vi kommer lagom till när Reel Big Fish ska spela. Allt är som vanligt svettigt, varmt och härligt=P.
I slutet på konserten så spelade gitarristen solo med gitarren bakom huvudet. Det har man sett förr, ganska ballt. Men då skulle en av killarna som spelade trumpet försöka spela trumpet likadant. Inte speciellt lyckat kanske:P.
  Nu blir det bara en snabb genomgång av det sista. Efter konserten blev det en öl på ett ställe på sveavägen. Men jag var så jävla sjuk att jag inte orkade mer så då var det bara att ta sig hem och sova.
Det var kvällen i kort version. Väldigt kul trots feber o annat skit.

Nu har jag äntligen köpt mig en fet tv. 42tum platt tv. Har tyvärr inte hunnit spela PS3 på den än men det ska jag försöka testa i helgen.
  Jag har aldrig fått några häftiga grejer när jag var mindre. Ärva kläder från storebror. Usel jävla skumgummi säng och när jag äntligen skulle få en NY tv så får jag en tv på typ 10tum.
Så nu när jag äntligen har råd så vill jag ha fina dyra grejer. Som tex en 42tums plasma tv, Playstation3, hyffsat dyr telefon osv. Det kostar ju ganska mycket men det får man väl leva med.

Det var allt för denna gång. Har lagt ner citat grejen nu. Kanske kommer tillbaka senare.
//Markus

Sjuk+konsert=Sjuk på konsert

Konsert ikväll då. Kommer nog bli skit roligt. Förrutom att jag har åkt på världens jävla förkylning. Det var i och för sig värre igår. Bra timing. Snart kommer min kusin över, då blir det bolaget direkt. Jag vet att det verkar lite alkis att sitta och dricka klockan 13:00 på en vardag, men ibland ska man väl göra det också=p.
  När vi åkte till lund förra eller förr förra året började vi dricka klockan halv sju eller åtta på morgonen.

Min kusin kanske ska hjälpa mig och få bloggen att se snyggare ut. Får väl hoppas att det blir så.

Det var allt för nu. Vilket trist inlägg till och med för mig=P.
XoXo gossip gir... eeh Markus

Die Motherfucker Die

"1 Mars höjs priserna, ett månads kort kostar då 690kr. Fort farande ingår bl a 276km räls, 450 miljöbussar, 374 hissar, 12 110 hållplatser 416 rulltrappor samt världens längsta konstutställning"

Skit skoj. SL höjer priserna på sina kort.  Och fortfarande ingår allt det där. Men hade dom tänkt  att göra något bättre?
Senast idag tog det över 1 och en halv timme att ta sig hem från jobbet. Det brukar ta 1 timme. Visst 30minuter hit och dit. Men betalar man dyra pengar för att åka kollektivt så ska det fan funka också. Vilka slår höjningen emot då? Låginkomsttagare och miljön. Det är alltid ett sånt jävla tjat om miljön. Dom sätter upp biltullar för att det ska bli mindre biltrafik i Stockholm. Sen höjer dom priserna i kollektiv trafiken också. Hur jävla logiskt är det?
  Det sitter några lönnfeta jävla chefer och politiker som har feta månadslöner och kör dyra bilar och funderar på hur man ska få folk att åka mer kollektivt. Jag kan tänka mig hur deras möten ser ut.
 
"Okej gubbar, Nu jävlar ska vi få folk att åka mer buss och tåg. Några ideér?"
  Och så där sitter dom och funderar flera möten och funderar och funderar. Tillslut kläcker något ljushuvud fram.
"Jag vet, vi HÖJER priserna på kollektivtrafiken"

MEN IDIOT!!

Vad fan tänker man då? Tror dom verkligen att vanligt folk, vill åka en trång, illaluktande bussjävel till jobbet när man har en fullt fungerande bil? Med AC på sommaren, man får sitta helt ensam och lyssna på musik och prata hur mycket telefon man vill utan sura blickar från några gammla bitterfittor. Skulle inte tro det.
Visst att 70kr extra i månaden låter kanske inte som så mycket pengar. Men tänk att du är en ensamstående mamma med 2 tonåringar och alla behöver busskort. Det blir 210kr i månaden eller 2520kr per år. Det är jävligt mycket pengar om man inte har några. 210kr räcker till billig mat några dagar i alla fall.
  Men nej. Istället för att sänka priserna för att få fler att åka kollektivt så höjer dom för att pressa alla som egentligen inte har råd men är illa tvunga att köpa månadskort.

Dom borde göra några ändringar till det bättre om dom ska höja priserna. T.ex att tågen och bussarna alltid ska gå i tid, fler avgångar, dygnet runt trafik varje dag eller varför inte ett 5 minuters handjobb varje resa.
Det skulle nog ge jävligt många mer kunder. Kan tänka mig annonsen för det.

"1 Mars höjs priserna, ett månads kort kostar då 690kr. Fort farande ingår bl a 276km räls, 450 miljöbussar, 374 hissar, 12 110 hållplatser 416 rulltrappor samt världens längsta konstutställning. Nytt för i år är 5 minuters handjobb varje resa."

Nä men skål för slempropparna som sitter i maktpositionerna och kör med sådan jävla dubbelmoral och bara skor sig själva.
//Markus

Humanist ja visst

Jag blir så irriterad på folk som alltid tycker så synd om sig själva.  Det är synd om kvinnor för att dom är kvinnor. Det är synd om män för att dom är män. Det är så extremt jävla synd om alla hela tiden. Visst det suger att kvinnor har lägre lön än män i genomsnitt. Men det suger även att män har svårare att få vårdnad om barnen. Och det är så synd om invandrare för att dom får utstå rasism.  Men för fan växt upp. Alla har sina jävla problem.

Vad är det som säger att det är mer synd om kvinnor än män? Både män och kvinnor blir utsatta för våld. Men det är fler män än kvinnor som råkar illa ut på stan. Men kvinnor å andra sidan blir våldtagna mer än vad män blir. Jag kan tänka mig att det är värre att bli våldtagen än misshandlad.
  Kvinnor har svårare att få jobb i chefsposition, män har svårt att få jobb på dagis eftersom "alla" män är pedofiler.
Och dom där jävla extrem feministerna. Går runt och hatar alla män hela tiden. Tror jag skrev detta i ett annat inlägg också men vi män tycker inte om er heller.

Jag tycker inte om ordet feminism. Det känns som att då är det bara kvinnor som ska ha det bättre och inte män.
Bättre och kalla det humanism istället. Alla ska ha precis samma villkor oavsett om man är man, kvinna, barn, vuxen, svensk eller invandrare.

 "Nu jävlar ska vi ge tillbax för vad männen har gjort i alla tider. Så vi ska låta dom leva som kvinnor har levt" 
Ja men det är ju jävla moget. Sänk er till samma nivå. Visa att ni är precis lika dumma i huvudet som män var för i tiden och som vissa är nu. Det är så tragiskt att det finns kvinnor som är så, och precis lika tragiskt är det att det finns idioter till män som försöker hålla kvar medeltiden.

Men jag hoppas och tror att det kommer att bli bättre när yngre generationer kommer till makten. För det känns som att vi har blivit uppfostrade att respektera varandra mer än tidigare. Jag har i princip hela livet fått höra att vi är lika mycket värda oavsett hur vi är och ser ut. Något som tydligen inte dom äldre har lärt sig.

"Dagens ungdom har ingen respekt för dom äldre"
Nä tror fan det när majoriteten av alla gamlingar beter sig som idioter. Tränger sig före i köer, gnäller om hur ungdomar klär sig och beter sig allmänt otrevligt. Dom lever kvar i hur dom blev uppfostrade. "Behandla dom äldre med respekt". My ass säger jag. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Det var för ett tag sen som jag åkte buss, och så var det en äldre man med rullator som skulle av. Så jag frågade honom om han ville ha hjälp med rullatorn och innan han hinner svara så ställer jag mig upp för att hjälpa. Då puttar gubbjäveln bort mig och ber mig försvinna. Och det där har jag hört många gånger om folk som har varit med om. Majoriteten av ungdomarna är faktiskt villiga att hjälpa till. Försök med ett leende och ett snälla så hjälper jag gärna till.

Det var allt för idag. Inget citat idag. Hittade inget bra.
//Markus

Stockholm- Paradise On Earth

Jag satt och lästa morgontidningen i morse när jag var på väg till. Jag bläddrade förbi jobbannonserna och i princip alla ville att man skulle ha arbets erfarenhet.

"Vi söker unga personer som har minst 3 års erfarenhet av telemarketing"
"Vi söker unga personer som har minst 2 års erfarenhet av försäljning"

Hur hade dom tänkt sig att man som ung person har sådana erfarenheter egentligen? Det känns lite motsägelsefullt och söka unga personer med erfarenhet. Det är nog inte många som har det. Visst det finns alltid undantag men hur många? Det är lite svårt att få erfarenhet om man inte får chans att jobba. Ungdomar lär sig ju fort. Företagen skulle säkert tjäna på att utbilda dom unga. Bättre och ha en jobbannons där det står:

"Vi söker unga personer med erfarenhet av att prata i telefon"

Då skulle man säkert få en 1000 ansökningar per dag. Alla vet att folk runt 20 har minst 18års erfaenhet av telefoner. Man har i alla fall chans och bygga sin egen lilla armé och försöka ta över världen om dom inte kan sälja. Kanske lite långsökt men va fan man kan ju drömma=P.


En annan grej jag upptäckte imorse va att det börjar äntligen bli ljust. Klockan var strax efter sju och solen började gå upp. Man blir genast piggare och gladare. I och för sig så brukar jag ha vårdepressioner men det går ju över rätt fort. Det är bara skönt att det blir ljust igen. Efter en vinter i mörker och utan snö börjar man ju längta lite. Man får väl stå ut med och vara lite hängig några veckor. Stockholm på sommaren är ju rätt nice faktiskt.

En sak jag har undrat är varför folk i Sverige har sånt extremt problem med Stockholm. Har märkt av att många tycker att vi är dryga idioter. Klart som fan vi är dryga. Finns några anledningar till det.

1: Vi är dryga för att andra är dryga mot oss. Vem skulle inte vara en bitch mot bitches?
2: Stockholm är vackrare än alla andra städer. Alla andra är bara avundsjuka.
3: Vi är faktiskt bättre än alla andra=P

Det var allt för idag.
//Markus

"Independent we stand, Indepentent we fall"

Back from the dead and useless.

Fan vad usel jag är på att hålla igång bloggen. Min fantasi tar slut rätt fort verkar det som. Har ju inte skrivit på ett halv år nu. Måste skärpa mig.

Så vad händer me mig nu för tiden?? Jag fyller år på söndag. 22 år. Känns som jag börjar bli gammal. Jag vet att 22 inte är gammalt. Men ändå, jag orkar inte festa lika mycket längre. Det blir mer och mer sällan. Fast jag är ju pank typ hela tiden, så det kan vara det också =P. Men det går i perioder för mig.
  Jag kommer ihåg för några år sedan när jag var deprimerad då "orkade" jag supa typ hela tiden. Fast det handlade nog inte så mycket om ork. Mer om att glömma. Så det var det ända jag gjorde. Supa och knarka. Eller det kändes som att det var det ända jag gjorde i alla fall. Men så illa var det inte. Men det är nästan det ända jag kommer ihåg från den tiden.  Jävligt underligt.

Konsert nästa onsdag. Det kommer nog vara skit kul. Reel Big Fish+Streetlight Manifesto spelar. Dom spelar ska. För dom som inte vet vad ska är så kan jag ge en snabb beskrivning. Det är musikstilen som reaggae kommer ifrån. Fast snabbare musik. Den kom till på 60-talet på Jamaica. Vill någon veta mer så sök på Wikipedia.
  Hade inte hört streetlight innan jag fick reda på att dom var förband. Hörde några låtar med dom på Myspace och nu är jag totalt fast. Lyssnar mer på dom än på RBF.
  Har en konsert till på gång också. Eller jag hoppas det blir av i alla fall. No Use For A Name i Helsingfors. Då blir det båten över. Men man ska nog vila så man orkar med en konsert och festa efter. Men vi får se hur det blir. Man kan ju hoppas.
  Och självklar missar man West Coast Riot i sommar också. Åker till frankrike då. Det är i och för sig inte fy och skam det heller men det hade varit underbart och göra både och. NOFX och Millencolin samma dag. Det är ju typ bättre än sex. Det lär komma fler bra band också. Kommer typ Bad Religion eller Goldfinger eller nått så kommer jag fan hänga mig =P.
 
Och vad kommer hända i Frankrike då? Jo jag ska gifta mig faktiskt=). Det känns bra. Jag är glad att jag har hittat någon som står ut med mig tillräkligt för att vilja gifta sig med mig. Jag är nog inte den bästa på att hjälpa till och planera. Men det finns anledningar till det.
Nummer 1: Jag är kille. Vad fan vet jag om bröllop? Jag menar för mig räcker det med att veta att jag vill ha henne och hon vill ha mig och att vi älskar varandra. Så det spelar ingen roll om vi gör det på en strand i karibien eller på en soptipp i Märsta.
Nummer 2: Hon är tjej. Att gifta sig är ju det alla kvinnor drömmer om sen dom föds. Eller, kanske inte alla kvinnor och kanske inte sen dom föds. Men jag vill ju att hon ska få som hon vill. Jag menar för mig räcker det med att veta att jag vill ha henne och hon vill ha mig och att vi älskar varandra. Så det spelar ingen roll om vi gör det på en strand i karibien eller på en soptipp i Märsta.
Nummer 3: Jag är kille. Vad fan vet jag om bröllop? Räcker det inte med att säga "Ja"?...
  "Men du är ju bara 22. Ska du verkligen gifta sig när du är så ung?" Ja, varför inte? Jag älskar henne och hon älskar mig så vad är problemet? Varför vänta tills man är 35 när vi känner oss redo nu?

Det var nog alla mer eller mindre viktiga nyheterna jag hade och berätta.

Hände en jävligt fräsh grej på jobbet idag. Jag var ute och gick på området där jag jobbar. Traskade in i ett trapphus. Jag kände att det luktade lite skumt. Men jag såg inget speciellt för att det var rätt mörkt. Så när jag tänder lampan så ser jag att något äckel hade spytt i trappen. Mums tänkte jag och öppnade drörren på nedrebotten. Sen skulle jag en våning upp för att öppna en dörr till för att få lite korsdrag. Så jag smiter förbi den gigantiska party pölen och kommer upp på våningen över. Där möts jag av den vidrigaste stanken jag har varit med om. Spyan hade legat och gottat sig i i trapphusen över natten och all lukt hade samlats där. Det var så vidrigt. När jag hade öppnat den andra dörren tog jag mig ner igen. Bredvid pölen hittar jag ett par glasögon. Visste precis vems det var. Så fula glasögon har bara en gammal gubbe som bor på området. En gammal spinkig gubbe som ser ut som en galen professor. Fast det är inte så mycket professor där inte. Han är inte riktigt den skarpaste kniven i lådan om man säger så. Min farsa, som jag jobbar med, tar glasögonen och går till gubben och ringer på. Gubben öppnar dörren och han har på sig en 100år gammal morgonrock. En skitig och äcklig morgonrock som ser ut som att den har gått från generation till generation.

"Hej är det här dina glasögon?" Frågar farsan.
Gubben tar glasögonen. Han kisar ordentligt. "Ja jag tror det är mina. Fan vad sjysst. Vart hittade du dom?"
"Dom låg bredvid dina spyor, Föreningen skickar en faktura på städningen" Säger farsan.
Gubben tittar på farsan som han inte hörde vad han sa. "Tack, faan va sjysst" Säger han och stänger dörren

Vilket jävla nöt. Jag var nästan påväg dit själv och spy ner hans hall. Blir så jävla irriterad på så korkade människor.


Men det var nog allt för den här gången. Nu ska jag försöka att skriva oftare. Om inte så lovar jag att skriva när jag lägger ner. Dessutom ska jag försöka lägga in lite citat och text rader från låtar och så.

"We do what we want. We don't do what we should!"

Det får väl bli den första. Ha det bra så hörs vi.
//Markus