Bra jobbat Sverige

Nu har jag verkligen varit usel på att skriva inlägg. Men sånt händer väl ibland. Det här blir det sista inlägget på ett tag. Jag har semester och ska till Frankrike snart. Så under tiden får ni som läser klara er med det som finns. Jag tänkte skriva lite olika grejer idag eftersom jag inte har skrivit mycket alls dom senaste veckorna.

Jag tänkte börja med att skriva om FRA-Lagen. Ni vet den som det har skrivit om ganska mycket dom senaste veckorna. Den lagen klubbades igenom idag och den ger FRA (Försvarets Radioanstalt) rätt att avlyssna alla. Ingen brottsmisstänke krävs så alla räknas som kriminella.
Det är ju helt jävla sjukt. Hur fan kan man klubba igenom en sådan sak? "Har man rent mjöl i påsen och inga skelett i garderoben behöver man ju inte vara orolig" är ett argument man hör från dom som är för det. Men jag tycker inte att det håller. Jag är inte speciellt kriminell av mig. Jag kör för fort ibland, felparkerar och idag plankade jag på tunnelbanan. Alltså inte så tungt kriminell. Men jag vill ändå inte att folk ska läsa mina SMS, mail eller avlyssna mina telefonsamtal. Visst, har man rent mjöl i påsen så behöver man inte oroa sig. Men vad säger att det stannar där?? Snart kommer det väl lagar om att poliser får stoppa vem som helst på gatan och muddra även om man inte är misstänkt för något. Eller storma någons lägenhet hur som helst.
Hela grejen känns ganska mycket som 1984 av Orwell. Och att svenskarna i princip börjer sig framåt och bara tar emot är jävligt dumt. Svenskarna (jag räknas nog också in där) är så extremt fega. Jag är inte för våld, jag ser mig själv som Militant Pacifist(Vad det betyder kan jag ta i ett annat inlägg om någon vill), men det kanske behövs ett rejält upplopp för att politikerna ska fatta. Storebror går lite för långt nu.

Nästa grej jag tänkte skriva om är fotbolls-EM. Sverige åkte ju ut mot Ryssland. Och ska jag vara riktigt ärlig, och det ska man ju vara, så blev jag faktiskt glad att det blev som det blev. Men det beror på svensk media. Jag vet inte hur det är i andra länder, men här så är media så jääävla självsäkra och kaxiga. Ta Eurovision till exempel, det skulle ju gå så jävla bra för Perelli. Vad hände? Fiasko. Och samma sak nu. Sverige var ju bättre än Ryssland. Media lyfter upp Zlatan så högt på pedistalen att om han skulle pissa så skulle det kännas som monsunregn. Hur jävla bra kan han vara när han blir punktmarkerad? Överallt står det att Zlatan ska frälsa Sverige. Och som vissa tidningar så fyndigt skriver "Zuper-Zlatan". Så vitt jag vet så finns det 11 spelare på planen i varje lag. Så hur kan man räkna med att en spelare ska rädda laget?

Det var nog allt jag hade att skriva idag. Nu blir det som jag skrev innan ett litet uppehåll i bloggen. Det kan komma något sporadiskt inlägg ibland. Men antagligen inte. Kan bli så att jag lägger ner bloggen helt. Men då kommer det ett inlägg om det. Tills dess, ha det Zuper.

Fridens// Markus

Dog du? Skyll dig själv.

Fan vad usel jag har varit på att skriva den senaste tiden. Jag har bara inte haft orken att göra det. Men nu kör jag ett inlägg i alla fall. Sen blir det nog kanske ett till och sedan är det semester. Då blir det inte mycket skrivet. Men det är då och nu är nu.

I Märsta, den lilla orten där jag kommer ifrån, mellan Stockholm och Uppsala precis bredvid Arlanda flygplats(blev lite lång beskrivning), så tycker folk om att köra fort. Det har ju varit några dödsolyckor där. Senaste var för ungefär 1 vecka sedan. Jag förstår inte att idioterna inte lär sig. Hur i helvete kan man vara så dum att man kör som en dåre inne i ett samhälle? Jag tycker att man absolut ska få leka med bilen. Men inte där det finns människor. Senaste gången var det ju inte ens någon i bilen som körde fort som dog, utan det var en kvinna i en annan bil.
Det var en annan olycka som hände för några månader sen. Med risk för att låta känslokall, med det där var väl ett gäng jävla puckon? Kommer inte ihåg exakt hur det var. Men det var några yngre grabbar, 16års åldern. Fulla som fan, och idioterna snor en bil. Drar upp mot Arlanda och leker runt i halkan. Ja, visst låter det korkat? Sen kör dom in i ett träd och 1 eller 2 dog. Och sen helt plötsligt så är det så jäääävla synd om dom. Inte ett jävla dugg synd om dom. Fulla biltjuvar som dessutom är för unga för att köra, då får man fan skylla sig själv. Jätte synd om familjen, men fan inte om dom jävla skitungarna.
Och det gäller inte bara dom. Alla som gör sådana korkade grejer får skylla sig själva. Jag har dragit ner i ett dike i hög hastighet, innan jag hade körkort. Vems fel var det? Mitt så klart. Det var jag som körde och jag körde för fort. Jag bröt benet för ett antal år sedan när jag åkte skateboard, det var också mitt fel. Eller det beror på hur man ser det=p. Det är en helt annan historia. Men som jag sa, gör man dumma grejer så får man skylla sig själv.

Fridens//Markus

Rubrik här.

Jag har varit dålig på att skriva den senaste tiden. Jag skyller allt på värmen. Hjärnan vill inte riktigt fungera som den ska. Och det är likadant idag. Men snart är det semester. Fy fan vad skönt. Bloggen lär ha ett uppehåll på en vecka eller två. Men det visar sig. Det var väl allt för nu. Kanske kommer mer ikväll.

Fridens//Markus

Årets första dopp.

Jag var på stand-up festivalen som var på Långholmen igår. Det var en kul dag. Jag åkte hem till Patrik någon gång vid 10-tiden. Vi drog iväg och käkade direkt och sen förbi bolaget. Där köpte vi en platta med öl och gick sedan hem till Patrik igen och satte oss och spelade lite tv-spel och drack öl en stund. Sen vid 12:30-tiden drog vi iväg till Långholmen. Det var fint väder, nästan för varmt bara. Vi satt och kollade in komikerna som uppträdde. Majoriteten av komikerna var riktigt tråkiga. Och dom som var roliga, typ Magnus Betnér, fick inte stå på scenen så länge. Så vi stod mest och snackade. Efter ett tag kom en av Patriks kompisar och en polare till honom. Och efter det så kom det ytterligare en vän. Så vi stod mest och drack öl och snackade skit. Kritiserade dom flesta komikerna. Man märkte verkligen kvalitet skillnaden på dom kända komikerna. Och Björn Gustavsson såg vi inte. Vem orkade??

Vi drog därifrån strax efter klockan fyra. Vi knallade ner till Reimersholme och satte oss på en brygga och fortsatte dricka öl. Patrik hade fått för sig och bada och började klä av sig. Jag funderade också på det, men ångrade mig när jag hade känt på vattnet. Jag satte mig och snackade med några av dom andra som var med. Efter en stund kom det 2 tjejer med kajaker. Efter ca: 10-11öl så är man rätt onykter, så jag fick för mig att låna en kajak. Och en av tjejerna lånade ut sin och jag satte mig ner. Det gick lite vingligt även fast jag höll i bryggan. Men när jag kände att jag hade fått balans så puttade jag ut mig. Jag tror jag hann 1 meter från bryggan då välte kajaken och jag druttade i med alla kläderna på. Jätte kul tyckte alla och skrattade så dom höll på att pissa ner sig. Jag kan tänka mig att det såg jääävligt komiskt ut.
Efter den lilla incidenten så stannade vi kvar en stund innan vi drog. Patrik och jag åkte hem till mig så jag kunde byta om. Sen gick vi ock käkade igen. Klockan var nog runt 20. Vi käkade och drack mer öl. Efter en stund kom en annan polare. Så vi satt där en stund och drack öl och sen gick vi till Humlegården. Där satt vi ungefär 30-40 minuter innan jag gick hem och Patrik och Micho drog iväg till söder.
När jag kom hem la jag mig i sängen direkt och somnade rätt fort.

Det var en riktigt kul kväll. Det hände nog mycket mer än vad jag beskriver, men så såg det ut i stora dag. Årets första dopp fick man i alla fall, även om det var ofrivilligt.

Fridens// Markus