Die Motherfucker Die

"1 Mars höjs priserna, ett månads kort kostar då 690kr. Fort farande ingår bl a 276km räls, 450 miljöbussar, 374 hissar, 12 110 hållplatser 416 rulltrappor samt världens längsta konstutställning"

Skit skoj. SL höjer priserna på sina kort.  Och fortfarande ingår allt det där. Men hade dom tänkt  att göra något bättre?
Senast idag tog det över 1 och en halv timme att ta sig hem från jobbet. Det brukar ta 1 timme. Visst 30minuter hit och dit. Men betalar man dyra pengar för att åka kollektivt så ska det fan funka också. Vilka slår höjningen emot då? Låginkomsttagare och miljön. Det är alltid ett sånt jävla tjat om miljön. Dom sätter upp biltullar för att det ska bli mindre biltrafik i Stockholm. Sen höjer dom priserna i kollektiv trafiken också. Hur jävla logiskt är det?
  Det sitter några lönnfeta jävla chefer och politiker som har feta månadslöner och kör dyra bilar och funderar på hur man ska få folk att åka mer kollektivt. Jag kan tänka mig hur deras möten ser ut.
 
"Okej gubbar, Nu jävlar ska vi få folk att åka mer buss och tåg. Några ideér?"
  Och så där sitter dom och funderar flera möten och funderar och funderar. Tillslut kläcker något ljushuvud fram.
"Jag vet, vi HÖJER priserna på kollektivtrafiken"

MEN IDIOT!!

Vad fan tänker man då? Tror dom verkligen att vanligt folk, vill åka en trång, illaluktande bussjävel till jobbet när man har en fullt fungerande bil? Med AC på sommaren, man får sitta helt ensam och lyssna på musik och prata hur mycket telefon man vill utan sura blickar från några gammla bitterfittor. Skulle inte tro det.
Visst att 70kr extra i månaden låter kanske inte som så mycket pengar. Men tänk att du är en ensamstående mamma med 2 tonåringar och alla behöver busskort. Det blir 210kr i månaden eller 2520kr per år. Det är jävligt mycket pengar om man inte har några. 210kr räcker till billig mat några dagar i alla fall.
  Men nej. Istället för att sänka priserna för att få fler att åka kollektivt så höjer dom för att pressa alla som egentligen inte har råd men är illa tvunga att köpa månadskort.

Dom borde göra några ändringar till det bättre om dom ska höja priserna. T.ex att tågen och bussarna alltid ska gå i tid, fler avgångar, dygnet runt trafik varje dag eller varför inte ett 5 minuters handjobb varje resa.
Det skulle nog ge jävligt många mer kunder. Kan tänka mig annonsen för det.

"1 Mars höjs priserna, ett månads kort kostar då 690kr. Fort farande ingår bl a 276km räls, 450 miljöbussar, 374 hissar, 12 110 hållplatser 416 rulltrappor samt världens längsta konstutställning. Nytt för i år är 5 minuters handjobb varje resa."

Nä men skål för slempropparna som sitter i maktpositionerna och kör med sådan jävla dubbelmoral och bara skor sig själva.
//Markus

Kommentarer
Postat av: Erika

Bra blogg ju! (Läste lite sedan Chrille tipsade mig)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback