Grafitti won't die

Jag läste precis en nättidning och där skrev dom att i L.A så ska dom sanera hela L.A River på grafitti. Hela den platsen är en ända stor laglig vägg. Hur fan kan man göra så korkat? Nu ligger L.A långt borta och just det har ju inte vi att göra med här borta. Men ta Stockholm som exempel. Det finns inga lagliga väggar. Dom sanerar allt som dom hittar. Staten drar in bidrag till allt som är relaterat till grafitti. Det är nolltolerans. Och då tror dom att det ska lösa problemet. Hur jävla blind kan man vara? Det triggar ju bara graffarna och får dom att vilja måla mer. "Grafitti är inte konst" påstår folk. Jag lyssnade på radio och dom snackade dom en konstutställning av något slag. På den här utställningen så var det någon som stod på en scen och pissade. Och det kallar dom konst??
RIKTIG grafitti är konst. Men nej det ska inte finnas några målningar. För det ska stoppas. Staten vill döda en väldigt stor ungdomskultur. Men det kommer aldrig gå.

Jag läste i en bok(Writers United-Historien om WUFC) om hur SL placerade civila väktare i tunnelbanan någongång under 90-talet. Kommer inte exakt ihåg hur det stod men jag ska försöka ta reda på det(om någon vet så säg till). Och dom väktarna var extremt brutala mot målare. Många blev rejält misshandlade. Men stoppade det grafitti? Nej, för graffarna började måla med båda händerna för att få klart sina målningar snabbare. In your face.
Jag hoppas att grabbarna i WUFC och alla andra grafitti crew i Stockholm fortsätter och fortsätter. Om det är något en stor grå vägg behöver så är det en jävligt häftig målning. Lite färg i vardagen. Varför inte måla gångtunnlar och liknande? Är det duktiga målare som gör det så blir det inte fult och det kommer inte se ut som ett ghetto. Det kommer att vara jävligt vackert.
Det är nästan så man har kust och bomba hela jävla stan så kanske slempropparna i regeringen fattar att det behövs lagliga väggar.

Markus Tips: Dont let the white man drag you down

Peace //Markus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback