Dags att omprioritera

Läste att man kan få 6 månaders fängelse om man använder falsklegg i krogkön. Det låter ju helt sjukt. Det finns mördare, pedofiler och våldtäktsmän som inte ens åker fast. Och åker en våldtäksman fast så är risken inte så stor att han ens får något straff. Och ändå låter man poliserna jaga folk med falsklegg och fånga fyllon på stan. Känns som att dom har väldigt fel prioriteringar.
Och det är inte bara där dom priotiterar fel. Ta bara skatteverket. Dom gör kontroller på hederliga arbetare medans dom riktiga fuskarna sitter och spenderar alla sina svarta pengar. Jag hörde om en kille. Han har/hade ett företag, gjorde jobb åt kommunen. Han hade 10 anställda. Många lastbilar och traktorer. Hur mycker omsatte han då? 5miljoner? 10 miljoner? 15 kanske? Nä inte ens i närheten. Han omsatte under 200.000 kronor om året. Men inget skatteverk kom till honom och hälsade på. Hur sjukt är inte det?
Det finns inkomst kalendrar där man kan se vad företag och så drar in. Varför sätter man inte 10 personer på att kolla igenom dom? Där kan man kolla vilka som drar in misstänkt lite pengar och sen göra en kontroll på dom.
Men icke. Bättre att jaga vanliga medelssvensson som lägger till en tusenlapp i deklarationen.
Så jävla idiotiska prioriteringar.

Fridens //Markus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback